de Horia Nasra
„Zona Turda – Câmpia Turzii va deveni un nod de autostrăzi în inima Transilvaniei, autostrăzile Turda-Sebeș și Transilvania tranzitând-o.

Cine sunt constructorii?
Compania austriacă Stabag şi firma românească Straco Grup va proiecta şi construi două tronsoane din autostradă:
– Secţiunile Ogra (judeţul Mureş)- CâmpiaTurzii (judeţul Cluj) , lotul 2, în lungime de 17,9 kilometri, costă 397,7 milioane lei, fără TVA, durata de execuţie fiind de un an şi patru luni.
– Ungheni (judeţul Mureş )- Ogra, lotul 2, are o lungime de 10,105 km, costă 251,3 milioane de lei, fără TVA, urmând să fie executat într-un an.
Tot Straco Grup va proiecta şi executa încă 15,7 km din proiect (Secţiunea 2A, Orga-Câmpia Turzii, lotul 3), în asociere cu firmele Specialist Consulting şi Total Road, în valoare de 279,7 miliaone de lei, fără TVA, durata execuţiei fiind de un an şi patru luni.
Tronsonul TârguMureş – Ungheni, plus un drum de legătură, CNADNR a fost câştigat de asocierea dintre firmele Lemacons, Vega 93 şi Arcada Company, valoarea contractului fiind de 179,78 milioane de lei fără TVA pentru 9,2 km (din care 4,7 km drumul de legătură), durata execuţiei fiind de un an.
Proiectarea şi execuţia tronsonului Ogra – CâmpiaTurzii, lotul 1, a fost câștigată de firmele Geiger Transilvania şi Wilhelm Geiger, un proiect în valoare de 55,8 milioane de lei, fără TVA, având lungimea de 3,6 km şi o durată de execuţie de un an şi patru luni.
După expirarea termenului legal privind depunerea contestațiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, CNADNR va putea semna contractele cu respectivii constructori.